Leer van je tiener…

Tieners dromen nog…
Deze dromen zijn hun drijfveer om in beweging te blijven, juist op momenten dat verwachtingen van anderen, zinloze schooldingen en moeilijke levensvragen hen dreigen lam te leggen.
Ken je dat? Zo`n tiener die liefst op de bank hangt en niet-nauwelijks in beweging komt? Totaal ongeïnteresseerd lijkt in wat er om hem heen gebeurt?
Niets is minder waar. Ze hebben een heleboel te verwerken en te bedenken. Alles waar jullie ouders hen ooit mee hebben volgestopt, leggen ze als het ware naast zich neer en gaan afwegen wat ZIJ ervan belangrijk vinden.

Geef hen die ruimte hún waarden en normen te vormen en hún plannen te smeden.
Houdt hun hoop op en verwachtingen van het leven levend, door in hen en hun mogelijkheden te geloven.
Laat ze fouten maken en zelf weer opstaan.

Wees echt, oprecht, in-relatie en voel je grenzen via je intuïtie en handel daarnaar. Wees helder, duidelijk en consequent, maar laat het touw een beetje vieren, zodat de tiener zich kan bewegen en zaken uitzoeken. Laat je niet gek maken. Blijf rustig, volwassen en respectvol. Je krijgt het dan vanzelf terug. En….POSITIEVE support, ipv via negatieve richtingaanwijzers de tiener een kant op willen duwen.

Dus lieve ouders…dromen jullie nog? Hebben jullie nog iets na te jagen? Vorm te geven?
Neem jezelf hierin serieus. Neem de tijd hierover na te denken, te voelen. En kies, omdat jij je hart mag volgen, net als je tiener.

Dromen uitdoven is levenskracht uitdoven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *